Innlegg

Viser innlegg fra januar 11, 2009

Radisson SAS Trysil får 5 stjerner

Jeg har tidligere skrevet om min erfaring med Radisson SAS Trysil . Og nå leser jeg på Dagbladet at norske hoteller skal klassifiseres med stjerner. Skalaen er fra 1 stjerne som er det simpleste hotellet til 5 stjerner som er det beste. For å få 5 stjerner må følgende oppfylles: "Et fullservicehotell med eksklusiv romstandard og serviceytelser på et høyt nivå. Dette inkluderer bl.a. Dobbeltrom minst 24 m 2 . Enkeltrom minst 18 m 2 . Generelt luksuriøst innredede rom og fellesarealer. À la carte-restaurant — lunsj og middag. Innendørs svømmebasseng eller bemannet fitness-senter. Resepsjon bemannet 24 timer. 24 timers room service. Suiter til rådighet" (fra klassifisering.no) Alt dette tror jeg Radisson SAS Trysil oppfyller så da blir det 5 stjerner på det hotellet.

Shelby Mustang - min råeste bilopplevelse!

Bilde
Jeg har tidligere skevet om den kommende 2010-versjonen av Shelby Mustang . I fjor sommer leide jeg en Shelby Mustang i California. Her er noen bilder av dette råskinnet:

Ungkaren 2009 - Fakta om ungkaren Jørgen Festervoll

VG og TV2 skriver i dag om hvem årets ungkar er i TV-serien Ungkaren på TvNorge. Han heter Jørgen Festervoll og er fra Asker. Her er noen fakta om ham: Han er 30 år Han bor i Oslo Han er utdannet siviløkonom ved Norges handelshøyskole i Bergen Han er partner i et konsulentselskap, som jobber med energi- og klimaspørsmål Han har vært singel de siste to årene.

Shelby Mustang 2010-versjon - Råere enn noensinne!

Jeg leser om bilmessen i Detroid som pågår nå der Ford viser frem 2010-versjonen av Ford Mustang Shelby GT500. Den har hele 540hk, og 0-100 km/t skal være på 4,5 sekun der! Jeg leide en Shelby Mustang i fjor sommer da jeg var på roadtrip i California, og det var en drøm å kjøre rundt i. Nå vet jeg hva jeg skal leie i 2010 :) Jeg skal prøve å få lastet opp noen bilder av bilen jeg leide veldig snart! Hvis du ønsker å lese historien til denne bilen som for første gangen så dagens lys for 50 år siden så sjekk ut wikipedia-siden . Og hvis du ønsker mer om nyhetene fra bilmessen i Detroit finner du det her og her .

Lisensmannen - Artige historier fra virkeligheten

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om NRK og nye måter for å få folk til å betale lisensavgiften . Plutselig ble jeg nysgjerrig på hva folk synes om lisensmannen og begynte å gjøre noen bloggsøk. Da kom jeg over disse morsomme bloggene som skriver om deres opplevelser med lisensmannen : Hansen ner i gaten Studentsilje Satans Stole I min egen boble

Paradise Hotell 2009 - norsk versjon

TV-kanalene har nå sluppet programtilbudet for 2009. Både NRK, TV2, TvNorge og Tv3 har spennende programmer på plakaten. Det jeg synes kanskje er mest spennende er Paradise Hotel l som TV3 skal lage en norsk versjon av. Triana Iglesias skal være programleder, og innspillingen startet like over nyttår. TV3 brukte ikke lang tid på å bestemme seg for å lage en norsk versjon av programmet etter suksessen med å vise den danske versjonen i fjor sommer. Så får vi se om den norske versjonen får like mye mediaoppmerksomhet for sitt dristige innhold som den danske versjonen hadde. Mer om den norske versjonen av Paradise Hotell kan du lese her og her .

Mini-PC -Test

Jeg har tidligere skrevet om at jeg ønsker å kjøpe en mini-PC . Den har mange fordeler i forhold til en vanlig bærbar: Den er mindre og lettere Den er billigere Den er ofte langt stiligere De åpenbare ulempene er: Den er ikke like kraftig som vanlige bærbare Mindre skjerm og tastatur Men hvis du bare bruker pc´en til surfing, sjekke epost, høre på musikk, se videoklipp eller for å skrive enkle dokumenter er mini-PC noe du bør vurdere. Jeg så TV2 hjelper deg i kveld en test av Mini-PC´er. Følgende mini-PC´er ble testet: Acer Aspiri One A150 Asus Eee PC 1000H Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520 LG X110 MSI Wind U100 Packard Bell dot 3G Toshiba NB100 Resultatet av testen kan du leser her . Er du utålmodig og ikke orker å bla deg gjennom all teksten, kan du se her se konklusjonen :)

Israelske soldater mer fornuftig enn mange andre

Jeg leser at israelske soldater nå vil ha våpenhvile. "Vi ønsker dette skal ta slutt.". "Vi håper på en ordentlig våpenhvile." Det håper jeg óg. At det tar slutt før de har slaktet hele Gaza.

Rørlegger i Oslo - Hvem skal man velge

Når du trenger rørlegger kan det være vanskelig å velge. Hvem er seriøs , og hvem er useriøs? Hvem tar en fornuftig pris for materialer , og hvem tjener seg rik på materialer? Hvem gjør en god jobb , og hvem gjør det fort og unøyaktig? Hos Gulesider.no kan man lese og skriver brukeromtaler av rørleggere. På denne måten kan du lese andres erfaring med en rørlegger, og du kan fortelle andre om din erfaring med en rørlegger. Jeg hadde tenkt å skrive min erfaring på Gulesider. Om rørleggerbedriften Rørleggersentralen AS . Men det gikk ikke an, fordi de har blokkert for at man kan skrive omtale om dem. Det er nok smart, for jeg har veldig dårlig erfaring med Rørleggersentralen AS. Og derfor hadde brukeromtalen min om dem ikke blitt noe de ville ønsket skulle stå der. Så generelt sett vil jeg si at man ikke bør velge en rørlegger på Gulesider som har blokkert for brukeromtaler. For da er det nok en grunn til at de har blokkert det. Sannsynligvis at de har fått mye dårlig omtale. Vurder helle

Mini-pc - Hvilken skal jeg velge

Jeg vurderer å kjøpe en Mini-PC. Fordi jeg ikke trenger en kraftig bærbar, og ikke vil gi mer enn maks 4000kr for den. Men hvem skal jeg velge. Acer, Asus, HP, MSI, Lenovo eller andre? Og hvor skal jeg kjøpe den? Komplett, MPX, Amentio, mShop, PS eller andre nettbutikker? Vet ikke, satser på å vite mer senere i kveld. For da har TV2 hjelper deg en test av mini-pc´er. Kommer tilbake med resultatet!

Israel-venner: Er angrep på FN også greit?

Jeg leser at Israel har angrept FNs hovedkvarter i Gaza i dag. Tidligere er to FN-skoler bombet. En FN-sjåfjør er drept. Og FNs største varelager for medisinsk utstyr er angrepet og brent. Et angrep på FN er et angrep på resten av verden. Tror og håper dette får konsekvenser for Israel, både på kort og lang sikt. Eller bryr ikke Israel seg overhodet om resten av verden? Er alt dette greit Israel-venner? Hvis det er det, hva er så ikke greit?

Trist for Google i Trondheim

Jeg leser at Google sin utviklingsavdeling i Trondheim legges ned. Én av grunnene er at de ikke har klart å tiltrekke seg nok dyktig dyktige utviklere fra NTNU, og derfor ikke har klart å vokse seg store nok. Og det skyldes sannsynligvis også den pågående finanskrisen, med lavere inntjening for Google. Dette er trist for Trondheim, da de har hatt en unik posisjon i verdenssammenheng med tanke på kunnskap i forhold til søkemotorer. Ingen andre byer i verden på samme størrelse har både huset Google- og Yahoo-kontor. Fast har sitt utspring fra NTNU og Trondheim og mye av dagens søkemotor i Yahoo kommer fra websøkeavdelingen som Fast solgte for noen år siden. Trist. Salget av Fasts websøkavdeling til Overture som senere ble kjøpt av Yahoo kan du lese her .

Aune Sands morsomme svar til tyven

Aund Sand har klart å få medias oppmerksomhet igjen. Historien hans er: Mens han drakk champagne og forførte to vakre damer i galleriet hans, stakk en tyv av med bilde til flerfoldige tusener. Tyven blir filmet, og dette blir vist på TV. Tyven får kalde føtter og velger å levere tilbake bildet han har stjålet. Aune Sand sier da noe sånt på TV med et glass champagne (han liker vist det) i hånden: "Nå er jeg så glad for at jeg har fått tilbake bildet. Når jeg tenker på tyven som stjal et bilde, så tenker jeg også på egne handlinger. At jeg kanskje har gjort værre ting enn tyven. Det sjette bud sier jo at du ikke skal driver hor. Og jeg som har forført så mange kvinner. " Så smiler han og drikker enda mer champagne. Mer om episoden kan du lese her: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 . Så er spørsmålet, har han funnet på hele historien? Eller er den sann? Ikke vet jeg, men at han er en kvinneforfører av rang har jeg vanskelig for å tro.

Herlig utvikling i Idol (og slik blir Norske talenter bedre)

Jeg leser på VG at siste utvikling i amerikanske idol er at fine jenter stiller opp i bikini og synger. Idol er en sangkonkurranse, mens Norske Talenter er et talentprogram. Altså kan man både vise sang og f.eks. dans på én gang. Hva passer vel da bedre enn å strippe og synge? Hvem blir førstemann som vil prøve seg?

Derfor vil dette føre til mer lisenspenger for NRK

Jeg leser på VG om svenskenes nye taktikk for å få flere til å betale TV-lisensen. De har laget morsomme reklamefilmer der lisensbetalere blir overrasket med sangkor og "skjult" kamera hjemme, på arbeidsplassen, og i svømmehallen. Budskapet fra koret er enkelt og greit: "Takk for at du betaler din TV-lisens". Og resultatet av reklamekampanjen er 50 millioner mer i lisensinntekt. Dette tror jeg er noe som kan fungere i Norge også. For i Norge så har hele lisensen er frysete rykte: Folk betaler full lisens, men får kanskje bare inn NRK1. Aggressive lisensinnkrevere. NRKs enorme forbruk på å bygge infrastuktur gjennom Norge Televisjon i stedet for satse på programinnhold. Ved å lage slike reklamefilmer som svenskene har hatt suksess med så vil lisensavgiftens rykte bedres, og da øker sjansen for at flere betaler den. Her kan du lese om NRK Beta sin omtale av denne saken.

Morsomt videoklipp med paradi på Arnold Schwarzenegger

Jeg tenkte jeg skulle dele et videoklipp fra YouTube jeg synes er fantastisk morsomt. Det er en parodi på Arnold Schwarzenegger hentet fra TV-programmet Mad Tv. Pass på at du ikke ler deg ihjel :)

Hvorfor jeg ikke har sympati for Ari Behn denne ganger heller

Ari Behn klager og klager . Denne gangen er det fordi han mener han er utsatt for massivt sladder fra tidligere soussjef ved slottet, Carl-Erik Grimstad. Så tenker man kanskje - Stakkar Ari, tenk å bli utsatt for sladder . Helt til man finner ut at han skal skrive bok om denne konflikten, og at det hele er iscenesatt for å få publisitet til sin nye bok.

Her blir farmen 2009 spilt inn

VG skriver i dag om at det er klart for en ny runde med farmen på TV2. Men hvor skal den spilles inn? Det blir nok et avsidesliggende sted tror jeg. Og hvem har mest oversikt over avsidesliggende steder i Norge? Jo, Oddgeir Bruaset, programleder i "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu", forkortet DISTANKB, på NRK1. Så hvis vi ser hvor han er i denne sesongen av programmet, tror jeg at Farmen blir spilt inn på én av følgende steder: - Kirkefjorden i Lofoten (episode 1 i DISTANKB) - I villmarka vest for Femunden (episode 2 i DISTANKB) - Moslid i Vest-Telemark (episode 3 i DISTANKB) - Sæterstad i Hattfjelldal (episode 4 i DISTANKB) - Setesdalsbanen (episode 5 i DISTANKB ) Oppdatering august 2009 : Det er nå bekreftet at farmen 2009 blir spilt inn i Tranøya utenfor Vallersund i Sør-Trøndelag. Mer om stedet finner du her .

Røyksopp med digg ny låt (og snart kommer nytt album)

Jeg hørte Røyksopp siste singel "Happy up here" i dag. Den var som låten antyder en skikkelig gla-låt som får smilet til å bli større og dansefoten til å bevege seg. Den ligner litt på Eple som er like bra nå som når jeg hørte den første gang i 2002. Og albumet slippes 23. mars med blant annet Robyn som gjesteartist. Gleder meg stor til det! Mer om albumet kan du lese her .

Kan bli tatt til gissel

Mads Gilbert og Erik Fosse har gjort en formidabel innsats på Gaza. De kom seg til Egypt for få dager siden, men Mads Gilbert vurderer å dra tilbake til Gaza hvis de israelske angrepene fortsetter. Jeg frykter at han da kan bli gissel i denne konflikten, at noen vil utnytte hans nye kjent-status for sin fordel. Håper inderlig ikke det, men folk kan finne på de merkeligste ting når man ikke øyner noen fremtid, noe håp slik mange nå gjør i Palestina. Hva tror dere?

Man U hadde flaks (og i tillegg dommeren på sin side)

Man U vant ufortjent 3-0 over Chelsea i dag. De hadde flaks som puttet 3 mål, og det var vel ikke tvil om hvilket lag dommeren holdt med. Hvordan de fikk til det kan du lese her , her og her .

Håper USA slutter å støtte ekstreme Israel

Leser i dag at Israel i fjor ønsket å bombe et atomanlegg i Iran for å sette Irans atomprogram 2-3 år tilbake. Til dette trengte de hjelp fra USA, blant annet til å fly over irakisk luftrom som USA kontrollerte, og til å få drivstoffpåfyll til bompeflyene underveis. Heldigvis sa USA "Hell no". Fordi de fryktet en storkrig i midtøsten. Håper Usa med Obama i spissen tørr å si nei flere ganger, og ikke alltid bakker opp Israel slik de har gjort de siste årene. For uten USAs støtte kan ikke Israel holde på som de gjør. Israel tror at fred skapes ved å angripe alle naboland de ikke liker. Palestina, Jordan, Iran, og kanskje flere? Våpen er ikke veien til varig fred, og fred skapes ikke av å angripe naboland. Sukk!