Innlegg

Viser innlegg fra juni 28, 2009

Myter som ikke stemmer - Eller?

Jeg leser på Dagbladet om to amerikanske leger som nylig har gitt ut boken Don´t swallow your gum som handler om myter og feilaktigheter om kropp og helse. I boken avliver de mange kjente og mindre kjente myter. Blant mytene de avliver er: - Hårene blir mørkere og tykkere av barbering. - Det er farlig å svelge tyggisen. - Barn blir hypre av sukker. - C-vitaminer hjelper mot forkjølelse. - Menn tenker på sex hvert syvende sekund. Av artikkelen på Dagbladet går det frem at de har større grunnlag for å avlive noen av mytene enn andre. Så kanskje stemmer noen av mytene over likevel?

Mons Monsen Øyri - Tidenes største langdistanseløper

Visste du at tidenes største langdistanseløper er nordmannen Mons Monsen Øyri ? Han levde på 1800-tallet og har løpt noen vanvittige distanser. Blant annet løp han følgende: I 1832 løp han fra Paris til Moskva , en distanse på hele 2500 km, på 14 dager. I 1836 løp han fra Istanbul til Calcutta og tilbake igjen . En strekning på hele 8300 km. I tillegg til at distansen var ufattelig lang gikk den gjennom fjell, ørken og jungel. Tilsammen brukte han 59 dager på strekningen. Mer om mannen kan man lese på Wikipedia og Store norske leksikon .

Bilferie i Spania og Portugal i 2009 - Tips og nyttig info

Jeg har nettopp vært på bilferie i Spania og Portugal (juni 2009) og tenkte jeg skulle dele noen av mine erfaringer fra turen. Valg av billeieselskap Først har man valget mellom å kjøre bil selv ned til landene eller leie en bil der. Jeg valgte å leie en bil i Spania. Når jeg leide bil så la jeg vekt på at de riktige forsikringene var inkludert i prisen. For meg var det viktig at jeg hadde selvrisikodekning/Collision Damage Waiver og tyveriforskring. Mer om disse forsikringene her . Jeg vurderte Avis, Hertz og Sixt. Først så det ut som Sixt var billigst, men så oppdaget jeg at egenandelen var veldig mye høyere for disse to forsikringene hos Sixt. Og så så jeg at gjennom SAS Eurobonus-medlemskapet fikk jeg 10% rabatt på leiebil på Avis. Så da landet jeg på Avis. Valg av bil Og så var det valg av bil. Siden jeg planlagte å kjøre over 2000 km ville jeg ha en bil som var komfortabel å kjøre såpass langt. Og som ikke var for dyr å kjøre så langt. Så jeg endte opp med en Audi A3 2.0 TDI .

Avstander mellom byer i Spania og Portugal - Tips og nyttig info

Planlegger du bilferie i Spania og eller Portugal ? Da er det greit å vite hvor langt det er mellom ulike byer i disse to landene. Jeg har nettopp kommet hjem fra 3 ukers bilferie i Spania og Portugal, og har kjørt endel rundt. Min reiserute var: Barcelona - Valencia - Alicante - Granada - Sevilla - Algarve (Portugal) - Sevilla - Malaga Her er distansene mellom ulike interessante byer i Spania og Portugal: Barcelona - Valencia : 357 km (ca 3 timer og 45 minutters kjøretur) Valencia - Alicante : 179 km (ca 1 time og 55 minutters kjøretur) Alicante - Granada : 361 km (ca 3 timer og 35 minutters kjøretur) Granada - Sevilla : 260 km (ca 2 timer og 45 minutters kjørestur) Sevilla - Faro (Algarve-området i Portugal): 196 km (ca 2 timers kjørestur) Sevilla - Malaga : 221 km (ca 2 timer og 25 minutters kjørestur) Barcelona - Madrid : 629 km (ca 6 timer og 15 minutters kjøretur) Barcelona - Bilbao : 617 km (ca 6 timers kjøretur)

Paradise Hotel Danmark 2009-sangen - Her er den

Jeg har tidligere skrevet om den frekke teksten til sangen i den danske Paradise Hotel 2009 . Og da har jeg blitt spurt om jeg har sangen også. Den finner dere under:

Tilbake i Norge etter herlig ferie!

Da er jeg tilbake i Norge etter noen herlige uker i utlandet med blant annet 3 ukers bilferie i Spania. Jeg kommer tilbake med mer fra ferien!